Linkovi

Amerika isporučila 50 respiratora Rusiji


Odjeljenje intenzivne njege u bolnici u Moskvi, (Foto: AP/Sophia Sandurskaya)
Odjeljenje intenzivne njege u bolnici u Moskvi, (Foto: AP/Sophia Sandurskaya)

Sjedinjene Države dostavile su Rusiji 50 respiratora, u okviru humanitarne donacije vrijedne 5,6 miliona dolara koja bi trebalo da pomogne zemlji da se izbori sa pandemijom koronavirusa.

Američka ambasada je saopštila da je prvi pošiljka respiratora američke proizvodnje stigla u četvrtak u Moskvu, a da će naredne nedjelje biti poslato još 150.

Ambasador John Sullivan rekao je da "naročito za vrijeme kriza moramo da radimo zajedno" i dodao da "moramo da ostavimo po strani političke razlike i da se usredsredimo na potrebe naših naroda".

U Rusiji je od koronavirusa zaraženo više od 317 hiljada ljudi, dok je najmanje 3 hiljade osoba preminulo. Zvaničnici pokušavaju da nabave respiratore i druge vitalne medicinske zalihe dok se širi COVID-19.

Rusija je prošlog mjeseca poslala medicinske zalihe, među kojima i respiratore ruske proizvodnje, Sjedinjenim Državama. Ruski državni investicioni fond saopštio je da je u potpunosti finansirao tu isporuku.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG