Linkovi

Fauci poručio Amerikancima: Koja god vakcina je dostupna - uzmite je


Anthony Fauci
Anthony Fauci

Doktor Anthony Fauci kaže da, ukoliko je vakcina za koronavirus dostupna, bez obzira koja je u pitanju - treba je uzeti.

Vodeći američki stručnjak za infektivne bolesti izjavio je za TV mrežu NBC da je dolazak i treće vakcine "izuzetno dobra vijest" i da će pomoći da se pandemija stavi pod kontrolu.

Američki regulatori objavili su u srijedu da vakcina kompanije Johnson & Johnson, koja se daje u samo jednoj dozi, pruža snažnu zaštitu od težih posljedica koronavirusa.

Fauci je upozorio ljude da ne preskaču vakcinu Johnson & Johnson zato što žele da sačekaju malo efikasniju Pfizerovu ili vakcinu kompanije Moderna.

Rekao je da je u toku "trka između virusa i vakcinacije" i da "što duže neko čeka i ne bude vakcinisan, veća je šansa da će virus da mutira i da će nastati novi sojevi".

Fauci je izjavio da zdravstvene zvaničnike uvijek brinu mutacije virusa i naglasio je, još jednom, potrebu da se nose maske i poštuju pravila socijalne distance.

Preovlađujuća varijanta koronavirusa u SAD je ona iz Velike Britanije. Fauci kaže da vakcine koje se daju u Sjedinjenim Državama "očigledno mogu da se postaraju o tom konkretnom soju virusa".

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG