Linkovi

Američka Peta flota zaplijenila isporuku oružja u sjevernom Arapskom moru


Hiljade komada oružja prikazano na palubi raketne krstarice USS Monterey. (Foto: Mornarica SAD)
Hiljade komada oružja prikazano na palubi raketne krstarice USS Monterey. (Foto: Mornarica SAD)

Peta flota američke mornarice saopštila je u subotu da je raketna krstarica USS Monterey zaplijenila nedozvoljenu pošiljku oružja na jedrenjaku bez nacionalnih obilježja u međunarodnim vodama sjevernog Arapskog mora u četvrtak i petak.

"Skladište oružja obuhvatalo je desetine naprednih protivtenkovskih vođenih projektila ruske proizvodnje, hiljade kineskih pušaka tipa 56 i stotine mitraljeza PKM, snajperske puške i bacače tromblonskih mina. Ostale komponente oružja uključivale su napredne optičke nišane", stoji u saopštenju flote sa sjedištem u Bahreinu.

Dodaje se da je materijal privremeno zaplijenjen i da se čeka konačno rješenje, dok su izvor i planirano odredište materijala pod istragom.

U saopštenju se kaže da je, nakon što je uklonjen nedozvoljeni teret, procijenjena plovnost jedrenjaka, a nakon ispitivanja, njenoj posadi je obezbjeđena hrana i voda, nakon čega su pušteni, navodi se u saopštenju.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG