Linkovi

Američka berza stabilnija poslije pada od tri odsto


Trgovci na Wall Sreetu
Trgovci na Wall Sreetu

Na američkom tržištu u četvrtak je zabilježen umjeren rast vijrednosti akcija, poslije velikog pada od tri odsto dan ranije.

Investitore, zabrinute zbog mogućeg usporavanja globalne ekonomije i ekonomskih indikatara koji nagovještavaju recesiju, ohrabrili su izvještaji o rastu potrošnje.

Walmart, najveći maloprodajni lanac u svijetu, zabilježio je najveći mjesečni profit do sada ove godine, dok je poraslo i povjerenje potrošača zbog niske stope nezaposlenosti i umjerenog rasta zarada.

Međutim, drugi ekonomski sektori, kao što su investicije i proizvodnja, su nedavno značajno oslabili zbog trgovinskog rata SAD i Kine.

Pomiješani ekonomski signali su uticali i na globalna tržišta, pa su pali indeksi na berzama u Evropi i Japanu, dok je vrijednost akcija u Kini i Hong Kongu neznatno porasla.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG