Linkovi

11. srpnja


11. srpnja
11. srpnja

1767. - rođen John Quincy Adams

Jedanaestog srpnja 1767. odvjetnik iz Massachusettsa John Adams i njegova supruga dobili su sina, John Quincy Adamsa. Sve dok predsjednik George W. Bush nije postao predsjednik 2001. godine, dva predsjednička mandata nakon što je njegov otac bio na predsjedničkoj dužnosti, John Adams i John Quincy Adams bili su jedini otac i sin koji su obnašali dužnost predsjednika Sjedinjenih Država.

Starijeg Adamsa smatra se jednim od utemeljitelja američke države. Bio je drugi američki predsjednik između 1797. i 1801. godine. Njegov sin John Quincy Adams služio je na nekoliko važnih diplomatskim pozicija, nakon što su Sjedinjene Države izborile neovisnost od Engleske. Predsjednik James Monroe imenovao ga je za državnog tajnika 1817. godine.

John Qincy Adams izabran je za šestog predsjednika Sjedinjenih Država, nakon predsjednika Monroa 1825. godine. Nakon predsjedničkog mandata, Adamas je izabran za zastupnika u Kongresu, gdje je predstavljao saveznu državu Massachusetts. John Quincy Adams u Kongresu je proveo 17 godina, sve do svoje smrti 1848. u 80-oj godini života.

XS
SM
MD
LG