Linkovi

29. lipnja


29. lipnja
29. lipnja

1920. - predsjednički kandidat Warren G. Harding, u svojoj izbornoj kampanji, snimio govor pod naslovom Amerikanizam

Dvadesetdevetog lipnja 1920. nekoliko dana nakon što je nominiran kao republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Država, Warren G. Harding snimio je jedan od prvih govora u izbornoj kampanji. U govoru pod naslovom “Amerikanizam”, on je napao predloženi ulazak Sjedinjenih Država u Ligu naroda.

Bio je to jedan od govora u seriji koje su predsjednički kandidati snimili za tvrtku Nations forum, koristeći ranu akustičnu tehniku, bez pojačala i mikrofona.

"Republikanci u Senatu zaustavili su razmjenu američkog utjecaja i premoći, koja je predložena u zamjenu za nejednako mjesto s malo utjecaja u zajedničkoj vladi zemalja svijeta. Naša stranka ima namjeru da sačuva nasljeđe američke nacionalnosti, neokrnjeno, nasljeđe koje nećemo predati", rekao je u svom govoru Warren g. Harding.

Kampanja iz 1920, u kojoj je Harding porazio demokrata Jamesa M. Coxa, bila je posljednja američka predsjednička utrka u kojoj će se mišljenja kandidata prenositi putem fonografskih ploča. Predsjedničke će kampanje uskoro biti potpuno transformirane jednim novim, znatno uvjerljivijiim medijem – radiom.

XS
SM
MD
LG