Linkovi

1. lipnja


1. lipnja

1926. - rođen Andy Griffith

Prvog lipnja 1926, u gradu Mount Airy, u južnoj saveznoj državi North Carolina, rođen je budući zabavljač, Andy Griffith. Učio je da postane propovjednik, no kasnije se prebacio na glazbu i dramu. Nakon nekoliko godina provedenih kao učitelj, Andy je započeo karijeru u show businessu, kao country pripovjedač i komičar.

Slavu je stekao 1953 godine, nakon što je snimio komediju u kojoj se predstavio kao nazadni seljak sa juga, koji je govorio o svom prvom iskustvu gledanja američkog nogometa.

1955. godine, Andy Griffith pojavio se u televizijskom program pod naslovom “No Time For Sergeants”, vojnoj komediji u kojoj je ponovno tumačio lik mladića sa sela. Ova je komedija kasnije postavljena kao broadwayska predstava, a snimljen je i igrani film pod istim naslovom.

No, Andy Griffith bio je najpoznatiji po svom radu na televiziji. 1960-ih godina imao je i svoj program pod naslovom “The Andy Griffith show”, u kojem je tumačio lik šerifa u jednom malom gradiću u North Carolini. 1980-ih i 90-ih bio je glavni lik popularne serije “Matlock”, u kojoj je glumio odvjetnika iz Atlante.

XS
SM
MD
LG