Linkovi

27. travnja


27. travnja
27. travnja

1947. - obilježen Dan Babe Rutha

Dvadesetsedmog travnja 1947., ljubitelji sporta diljem Sjedinjenih Država i Japana proslavili su Dan Babe Rutha, odajući tako počast ovoj umirovljenoj i bolesnoj legendi, čije je ime postalo sinonim bejzbola. Najveća je proslava tog dana bila na stadionu New York Yenseesa, u New York Cityiju, gdje je Babe Ruth igrao na vrhuncu svoje karijere.

Proslavu je udopunio sam George Herman "Babe" Ruth, koji se pojavio na terenu, dok je 58 tisuća obožavatelja klicalo sa stadiona. Onda su utihnuli kada je Babe počeo govoriti, vrlo emocionalnim i hrapavim glasom.

"Dame i gospodo, puno vam hvala. Vidite kako loše zvuči moj glas. E, pa tako se i osjecćm. Znate ova naša igra bejzbola, počinje u mladosti. Morate početi na samom dnu, negdje u šestoj, sedmoj godini. Ne možete čekati do 15, 16. Morate joj dopustiti da s vama odraste. I ako ste uspješni, i ako marljivo radite, na kraju ćete zasigurno završiti na vrhu, baš kao ovi momci koji sada igraju. Toliko je toga lijepoga rečeno o meni, i drago mi je da sam imao priliku svima vam zahvaliti", rekao je Babe Ruth tom prilikom.

Premda Babe Ruth u tom trenutku nije znao, on je već imao rak. Umro je godinu dana kasnije, 1948. Vjerovalo se da mu je bilo 53 ili 54 godine.

XS
SM
MD
LG