Linkovi

8. studenog


8. studenog
8. studenog

1938. - glumica Mary Martin preko noći postala senzacija, nakon debitantskog nastupa na Broadwayu

Osmog studenog 1938. glumica Mary Martin shvatila je da je preko noći postala senzacija, zahvaljujući svom debitantskom nastupu na Broadwayu večer ranije, u glazbenoj komediji “Leave it to me”. Kritičari su bili oduševljeni, a novinski napisi nazvali su njenu izvedbu odličnom, i uzbudljivom.

Publika je glasno pljesakala, oduševljena njenom izvedbom skladbe “My Heart Belongs to Daddy”, koja će postati jedna od najpopularnijih pjesama u Sjedinjenim Državama.

Mary Martin nastupit će u mnogim drugim broadwayskim predstavama, kao i u filmovima, na radiju i televiziji. No, pozornica ju je uvijek privlačila, i upravo je u kazalištu postavila vrlo visoki standard, nastupivši u mjuziklima kao što su “South Pacific” i “Peter Pan”. U mjuziklu Peter Pan tumačila je lik dječaka koji je želio zauvijek ostati mlad.

Mary Martin kao da je bila rođena da tumači lik dječaka Petera Pana, koji živi na otoku na kojem nitko ne stari. Mary pjeva pjesmu “I’m Flying”, dok se ljulja iznad pozornice, viseći na tankim žicama. Ova pjesma primjer je oduševljenja koje je Mary unijela u tu ulogu.

Mary Martin umrla je 1990, okončavši tako karijeru koja je trajala dulje od pola stoljeća. Njeno je nasljeđe nastavio njen sin, glumac Larry Hagman, koji je najpoznatiji po svojoj ulozi u televizijom serijalu “Dallas”.

XS
SM
MD
LG