Linkovi

10. ožujka


South African Archbishop Desmond Tutu and Burma's opposition leader Aung San Suu Kyi are seen during a press briefing at her residence in Rangoon, Burma.
South African Archbishop Desmond Tutu and Burma's opposition leader Aung San Suu Kyi are seen during a press briefing at her residence in Rangoon, Burma.

1880. - predstavnik Vojske spasa doputovao u New York, kako bi osnovao podružnicu ove organizacije u Americi

Desetog ožujka 1880. dužnosnik Vojske spasa, međunarodne kršćanske dobrotvorne organizacije koja je nastala u Engleskoj, doputovao je u New York City, kako bi službeno počeo organizirati rad ove organizacije u Sjedinjenim Državama. U skladu sa vojnim stilom ove organizacije i njihovom službenom odjećom, ovog su službenika nazvali komisionar George Scott Railton. Sedam žena koje su s njim doputovale nazvane su časnicama. Komisionar Railton i njegove suradnice odmah su pošli u Castle Garden, dio grada poznat pod nazivom Battery, kako bi odžali svoju prvu vjersku službu u Americi.

Od tada, Vojska spasa u Sjedinjenim Državama postala je poznata po svojim uličnim prikupljanjima pomoći u božićno vrijeme, kao i po svojim crvenim kanticama u koje se donacije skupljaju. Još neke od njihovih tradicija uključju božićne poruke, limenu glazbu, i možda najpoznatiji od svih, njihov dobrotvorni rad. Rad ove organizacije obrađen je i u popularnoj predstavi i filmskom mjuziklu, “Guys and dolls”.

Bez obzira na vjersku i etničku pripadnost ljudi kojima pomaže, Vojska spasa radi na spriječavanju siromaštva, ovisnosti o drogama, beskućništva, gladi, i drugih problema. Ova je organizacija danas aktivna u desetak država diljem svijeta.

XS
SM
MD
LG