Linkovi

1. ožujka


In this February 21, 2007 file photo, then Senator Chuck Hagel, speaks during an appearance at Bellevue University, Nebraska.
In this February 21, 2007 file photo, then Senator Chuck Hagel, speaks during an appearance at Bellevue University, Nebraska.

1932. - otet Charles Lindbergh Junior

Prvog ožujka 1932.godine, zločin koji se dogodilo u saveznoj državi New Yersey, šokirao je cijelu naciju. Charles Lindbergh Junior, sin Anne Marrow Lindbergh i Charlesa Lindbergha, pilota koji je 1927-me prvi samostalno preletio Atlantik, kidnapiran je iz obiteljskog doma u gradu Hopewell, u New Yerseyu. Obitelj Lindbergh platila je traženih 50 tisuća dolara kako bi im sin bio vraćen, no dječak je kasnije pronađen ubijen.

Stolar Bruno Hauptmann, podrijetlom Njemac, uhićen je, osuđen i konačno pogubljen za ovaj zločin. No, sve do danas, neki promatrači, i novinari tvrde da Hauptmann nije bio stvarni ubojica, te da je on bio žrtva požurene istrage, i vjerojatno, predrasuda protiv Njemaca.

Obitelj Lindbergh preselila je u Europu 1935. godine, kako bi pobjegla od publiciteta vezanog za ubojstvo njihova sina. 1939., vratili su se u Sjedinjene Države. Kao posljedica ovog slučaja, američki je Kongres 1934. godine donio zakon, kojim se dozvoljava uporaba smrtne kazne u slučajevima kidnapiranja u kojima se žrtvu prebaci iz jedne savezne države u drugu.

XS
SM
MD
LG