Linkovi

1. ožujka


In this February 21, 2007 file photo, then Senator Chuck Hagel, speaks during an appearance at Bellevue University, Nebraska.

1932. - otet Charles Lindbergh Junior

Prvog ožujka 1932.godine, zločin koji se dogodilo u saveznoj državi New Yersey, šokirao je cijelu naciju. Charles Lindbergh Junior, sin Anne Marrow Lindbergh i Charlesa Lindbergha, pilota koji je 1927-me prvi samostalno preletio Atlantik, kidnapiran je iz obiteljskog doma u gradu Hopewell, u New Yerseyu. Obitelj Lindbergh platila je traženih 50 tisuća dolara kako bi im sin bio vraćen, no dječak je kasnije pronađen ubijen.

Stolar Bruno Hauptmann, podrijetlom Njemac, uhićen je, osuđen i konačno pogubljen za ovaj zločin. No, sve do danas, neki promatrači, i novinari tvrde da Hauptmann nije bio stvarni ubojica, te da je on bio žrtva požurene istrage, i vjerojatno, predrasuda protiv Njemaca.

Obitelj Lindbergh preselila je u Europu 1935. godine, kako bi pobjegla od publiciteta vezanog za ubojstvo njihova sina. 1939., vratili su se u Sjedinjene Države. Kao posljedica ovog slučaja, američki je Kongres 1934. godine donio zakon, kojim se dozvoljava uporaba smrtne kazne u slučajevima kidnapiranja u kojima se žrtvu prebaci iz jedne savezne države u drugu.

XS
SM
MD
LG