Linkovi

2. veljače


2. veljače
2. veljače

1876. - osnovana Nacionalna bejzbol liga

Drugi veljače, 1876. bio je vrlo značajan dan za bejzbol. Naime, predstavnici osam bejzbol ekipa iz različitih američkih gradova, osnovali su Nacionalnu profesionalnu baseball ligu. Bila je to jedina bejzbol liga do kraja 19.og stoljeća, te je bila temelj sadašnje lige, čije utakmice i danas zabavljaju i inspiriraju Amerikance. Nacionalna je liga usvojila i niz pravila koja reguliraju aktivnosti klubova, zahtjevala je od igrača da se pridržavaju ugovora, a zabrinila je I klađenje.

1901. stvorena je druga bejzbol liga, Američka liga. Dvije godine kasnije, nacionalna je liga priznala Američku ligu, a iste je godine održano doigravanje dva najbolja tima iz obje lige, koje se održava i danas, a poznato je pod imenom World Series. Uz američke timove, u Američkoj ligi danas nastupa i jedan tim iz susjedne Kanade.

2006, više od četiri stotine profesionalnih igrača bejzbola iz sedamnaest država svijeta, natjecalo se na prvom uistinu međunarodnom bejzbol natjecanju u Aziji, Južnoj Americi i Sjedinjenim Državama.

XS
SM
MD
LG