Linkovi

27. prosinca


27. prosinca
27. prosinca

1932. - otvoren Radio City Music Hall

Dvadesetsedmog prosinca 1932.godine, u jeku Velike ekonomske depresije, New York City imao je razlog za slavlje otvaranjem Radio City Music Halla, najveće i najnovije kino dvorane u gradu. Ceremoniji otvaranja ove dvorane, sa šest tisuća i 200 sjedala, nazočila je bogata obitelj Rockefferel, gradonačelnik, guverner države New York, kao i mnoge poznate ličnosti show biznisa. New York Times napisao je da je ceremonija otvaranja bila poput Hollywoodske premijere.

Radio City Music Hall, čija je izgradnja koštala oko osam milijuna dolara, prvotno je bio zamišljen kao operna kuća. Uskoro je postao kino dvorana, u kojoj su se također mogli vidjeti nastupi uživo, uključujući i plesnu skupinu “Rocketts”, koja je ime dobila po Rockefeller centru, kompleksu zgrada u sklopu kojeg se nalazio i Radio City Music Hall. Danas, ova je dvorana najpoznatija po nastupima uživo, kao što je godišnja priredba skupine “Rocketts”, “Christmas Spectacular”. U njoj se održavaju i dodjele nagrada, kao što su Grammyiji, te televizijski prijenosi.

Recimo i to da je Radio City Hall bio zatvoren sedam mjeseci 1999. godine, zbog renoviranja, koje je koštalo 70 milijuna dolara. U susjednim zgradama u Rockefeller centru, nalaze se, između ostalog i kompanija General Electric, TV kuća NBC, mnogobrojni restorani, kao i poznato klizalište uz koje se svake godine postavi i veliko Božićno drvo koje je jedan od zimskih simbola New Yorka.

XS
SM
MD
LG