Linkovi

26. studenog


26. studenog
26. studenog

1922. - rođen Charles Schulz, crtač stripa Peanuts

Dvadesetšestog studenog 1922.godine, crtač stripova Charles Schulz, rođen je u Minneapolisu, u saveznoj državi Minnesota. Schulz je poznat po svom stripu o djeci pod naslovom “Peanuts”. Likovi iz ovog stripa, Charlie Brown, Lucy, Linus i pas Snoopy, često razgovaraju kao odrasli.

Schulz je želio biti crtač stripova još od najranije dobi. Imao je vrlo malo formalnog obrazovanja u ovoj struci, tek jedan tečaj u umjetničkoj školi u Minneapolisu.

1948. godine, časopis “Saturday Evening Post” objavio je neke od njegovih radova. 1950-te United Features koji je imao distribuciju diljem Sjedinjenih Država, kupio je njegov strip, kojeg je Schulz nazvao Li’l Folks, i distributirao ga pod naslovom Peanuts.

Stripovi Peanuts još se uvijek tiskaju svakog dana u novinama širom svijeta, na mnogim jezicima. Ovaj je strip bio incpiracija za animirane televizijske programe, mjuzikle, kao i za - čestitke. U siječnju 2000. godine, nakon 50 godina rada na stipu Peanuts, Charles Schulz se oprostio od svojih čitatelja, i nacrtao svoj posljednji stip, a mjesec dana kasnije je i umro.

XS
SM
MD
LG