Linkovi

23. kolovoza


23. kolovoza
23. kolovoza

1926. - umro Rudolph Valentino

Dvadeset trećeg kolovoza 1926, zvijezda nijemog filma, Rudolph Valentino umro je u 31-oj godini života. Žene diljem svijeta bile su ožalošćene kad su čule za smrt ovog zgodnog filmskog ljubavnika. Na vrhuncu njegove popularnosti u Hollywoodu, nitko drugi u filmskoj industriji nije se mogao usporediti sa Rudolphom Valentinom.

Ovaj glumac talijanskog podrijetla glumio je, između ostalog, u filmovima “Blood and Sand” i “The Eagle”, kao i njegovom najpoznatijem “The Sheik”. Prije nego je postao slavan, Valentino je radio kao vrtlar, a kasnije je bio plesač u zabavnom kabareu.

Počeo je sa ulogama u manjim filmovima 1918 godine, a slavu je stekao kada je dobio glavnu ulogu u filmu “The Four horsemen of the Apocalypse”, 1921 godine. Najpoznatiji je po ulogama arogantnog, ali strastvenog ljubavnika, koji je svoje žene, na velikom ekrranu, kao i one u publici, očaravao zavodničkim pogledom.

Kada je umro, nalazio se u New York Cityiju, na premijeri svog filma “The son of the Sheik”. Žene, a i neki muškarci, čekali su u dugim redovima kako bi odali počast preminulom glumcu na posebnoj ceremoniji, prije nego je njegovo tijelo vraćeno u Kaliforniju, gdje je održan pravi raskošni hollywoodski pogreb.

XS
SM
MD
LG