Linkovi

22. lipnja


22. lipnja
22. lipnja

1969. - umrla Judy Garland

Dvadesetdrugog lipnja 1969 godine, američka glumica i pjevačica Judy Garland pronađena je mrtva u svom stanu u Londonu. Uzrok smrti ove 47-godišnje zvijezde bio je, kako se čini, prekomjerna doza tableta za spavanje.

Judy Garland je bila dijete dvoje izvanrednih zabavljača koja je svoj debitantski nastup na pozornici imala već u trećoj godini. Na filmu se prvi puta pojavila krajem 1920-ih, dok je svjetsku slavu stekla kada joj je bilo 17 godina, u ulozi Dorothy u filmu “Čarobnjak iz Oza”, iz 1939. godine. Najpoznatija pjesma iz tog filma bila je “Over the Rainbow”, koju je Judy Garland nastavila pjevati tijekom čitave svoje karijere.

Judy Garland sanjala je o povratku na Broadway, a nakon smrti njeno je tijelo vraćeno kuci u New York za sahranu. Tisuće njenih obožavatelja došli su odati počast ovoj zvijezdi, dok je James Mason, prijatelj i kolega koji je s njom nastupio u filmu “A star is born”, održao govor na sprovodu, u kom je rekao da je njen najveći dar bio u tome da je mogla izvući suzu iz srca od kamena. Tim je riječima opisao i glumu i glas Judy Garland.

XS
SM
MD
LG