Linkovi

10. lipnja


10. lipnja
10. lipnja

1935. - osnovana organizacija Alcoholics Anonymous

Desetog lipnja 1935. godine, burzovni mešetar William Wilson, i kirurg dr. Robert Smith osnovali su organizaciju “Alcoholics Anonymous”, kako bi samima sebi, a i drugima, pomogli da se oporave od alkoholizma. Danas postoje stotine tisuća podružnica ove organizacije u više od stotinu zemalja diljem svijeta. Ova organizacija ima članove u tim zemljama, koji su se svi obvezali pomoći jedni drugima.

Članove ove organizacije se uči da njihova ovisnost o alkoholu ne mora kontrolirati njihove živote, ako se protiv nje bore, jedan po jedan dan, uz podršku drugih ovisnika. Sastanci ove organizacije često završavaju sa takozvanom “Serenity prayer”, za vrijeme koje se sudionici drže za ruke i naglas izgovaraju sljedeće riječi: "Bože podari mi mir da prihvatim ono što ne mogu promjeniti, hrabrost da promjenim ono što mogu, i mudrost da ih razlikujem".

Program ove organizacije, koji se sastoji od 12 koraka, preuzele su organizacije koje pomažu ljudima u odvikavanju od drugih vrsta ovisnosti, kao što su ovisnost o drogi, kockanje, te prekomjerno jedenje.

XS
SM
MD
LG