Linkovi

14. svibnja


14. svibnja
14. svibnja

1998. - umro Frank Sinatra

Četrnaestog svibnja 1998, u Los Angelesu, umro je Frank Sinatra. Ovaj osamdesetdvogodišnji pjevač i glumac nekoliko je godina patio od srčanih problema.

Francis Albert Sinatra, koji se rodio 1915. godine u saveznoj državi New Jersey, popeo se na prominentnu poziciju u skoro svakom aspektu show biznisa dvadesetog stoljeća. Pred publikom je održavao koncerte sa big bendovima, a kasnije se proslavio i kao solo izvođač. Snimio je stotine popularnih pjesama, glumio u filmovima, glazbenim i igranim, te nastupao na radiju i televiziji. Dobio je mnoge nagrade Grammy za svoje pjesme, kao i televizijski Grammy za svoj program iz 1965 godine, pod naslovom “Frank Sinatra - a Man and his Music”. Dobitnik je i Oskara za svoju interpretaciju vojnika u filmu “From Here to Eternity” iz 1953. godine.

Kao pjevaču, Sinatri su se divili, ne samo zbog njegova glasa, nego i zbog njegove sposobnosti da u stihove unese toliko osjećaja i značenja. “Put Your Dreams Away”, kojom je završavao svoje radijske nastupe, bila je jedina njegova pjesma koja je svirala na njegovom sprovodu 20. svibnja 1998. godine.

XS
SM
MD
LG