Linkovi

Američka vlada će imenovati savjetnika za borbu protiv korupcije u Sarajevu


Ambasada SAD u Sarajevu
Ambasada SAD u Sarajevu

Vlada Sjedinjenih Američkih Država će imenovati savjetnika za borbu protiv korupcije u Kantonu Sarajevo, objavljuje Klix.ba.

Šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduan Kafedžić je za Klix.ba kazao da će angažman i iskustvo visokog zastupnika za borbu protiv korupcije (savjetnika) znatno unaprijediti rad Ureda u narednom periodu.

"Visokog zastupnika za borbu protiv korupcije (savjetnika) će imenovati Vlada SAD-a i blisko će sarađivati s Uredom. Zahvalni smo Ambasadi SAD-a na kontinuiranoj podršci koju pruža Uredu u provođenju antikorupcijskih aktivnosti", istakao je Kafedžić.

Značajnu podršku Uredu, prema Kafedžićevim riječima, pružaju i Misija OSCE-a u BiH i Delegacija Evropske unije u BiH.

Vlada SAD-a je, saznaje Klix, već raspisala javni konkurs za visokog zastupnika za borbu protiv korupcije (savjetnika) u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom pri Vladi Kantona Sarajevo.

Prema saznanjima Glasa Amerike važan alat u borbi protiv korupcije predstavlja kupljeni softver koji uredu za borbu protiv korupcije KS signalizira neslaganje u imovini, primanjima ili nespojivosti fukcija kantonalnih funkcionera.

XS
SM
MD
LG