Linkovi

Američka ambasada u BiH osuđuje napad fotoreportera magazina Žurnal


Ambasada SAD u Sarajevu
Ambasada SAD u Sarajevu

Nakon što je danas u Sarajevu napadnut fotoreporter magazina Žurnal dok je obavljao radni zadatak reagovala je Ambasada Sjedinjenih Država u BiH. Napao ga je član Stranke demokratske akcije.

„Napadi na novinare su potpuno neprihvatljivi i ne mogu se tolerisati. Pozivamo vlasti da na odgovarajući način reaguju i kazni pojedince ili zvaničnike koji su odgovorni za te napade, uključujući i one koji su napali fotoreportera Žurnala Adija Kebu danas”, navodi se u reakciji Ambasade.

Adi Kebo je u trenutku nasrtaja, stojeći na javnom prostoru, snimao ulazak u firmu funkcionera Stranke demokratske akcije, Huse Ćesira.

Magazin Žurnal izvještava da je fotoreporter Kebo snimao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast koja se nalazi u Sarajevu.

Ćesir je, kako izvještava magazin Žurnal, predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Novi Grad, nasrtao je na Kebu i pokušao mu oteti kameru. Kasnije se priključio i Ćesirov sin i u tome uspio.

Kamera je oštećena, a vratili su je tek nakon što je Kebo namjeravao telefonom pozvati policiju.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG