Linkovi

Kibernetska špijunaža veća prijetnja od Al Qaide


Cyber napadi najveća opasnost
Cyber napadi najveća opasnost
Direktor američke nacionalne agencije za obavještajne djelatnosti, James Clapper, je izjavio da je, kako se izrazio, srž al Qaide degradirana do te tačke da više najvjerovatnije ne može izvesti jedan masivni, komplicirani napad na Zapadu.

Ova izjava gospodina Clappera je došla kao dio godišnjeg bezbjedonosnog izvještaja ove Agencije Kongresu. On je dodao da danas, više od deset godina nakon napada od 11. septembra, Sjedinjene Države se sučeljavaju s ozbiljnim prijetnjama u kibernetičkom prostoru i od strane kibernetske špijunaže, te da bi slabiji obezbjedjeni internet portali mogli lako biti onemogućeni hakerskim napadima koji ne moraju biti posebno sofisticirani.

Gospodin Clapper je takodjer spomenuo prijetnju Sjeverne Koreje, rekavši da ne vjeruje da bi režim u Pjong Jangu upotrijebio nuklearno oružje osim ako ne bi smatrao da je u pitanju preživljavanje države. Po pitanju Irana, James Clapper je rekao da ta zemlja ne može proizvesti dovoljno visoko obogaćenog uranijuma za atomsku bombu, a da ne bude otkrivena.
XS
SM
MD
LG