Linkovi

Aleksandar Vučić: Po pitanju otvaranja problema bio sam najotvoreniji


Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić
Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, kazao je da su prijedlozi Bosne i Hercegovine i Srbije na današnjem Samitu zemalja zapadnog Balkana bili gotovo identični.

On se obratio nakon zvanične konferencije za medije.

„Samo u jednoj rečenici da kažem ono što sam tamo (na zvaničnoj konferenciji za novinare) imao u planu da kažem. Uvek je dobro kada se razgovara. Posebno sam obratio pažnju i video da Srbija i Bosna i Hercegovina su imali gotovo istovetne predloge. Gotovo u svemu smo se danas usaglasili pred predstavnicima Evropske unije”, rekao je Vučić.

Dodao je da je to važno za ove dvije zemlje i zbog „jedinstvenog zajedničkog formiranja tržišta rada i oko zajedničkih infrastrukturnih projekata”.

„Ono što je bilo baš u bliskoj prošlosti nismo o pominjali”, dodao je Vučić.

Vučić je ponovio da se na Samitu razgovaralo o problemima, koji su, kako kaže, toliko očigledni.

„Bilo bi zabijanje glave u pesak, kao noj što radi, ako o problemima ne pričate. Čini mi se da sam po pitanju otvaranja problema bio najotvoreniji, ali mislim da smo dobro razumeli šta je to što možemo da uradimo i šta je to što ne možemo da napravimo”, kazao je premijer Srbije.

Kazao je da ne smije odgovoriti vjeruje ili ne u stabilnost zapadnog Balkana, dodavši da će sve napore u tom pravcu uložiti.

Vučić će se sastati danas i sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG