Linkovi

Alecu Baldwinu rečeno da je pištolj rekvizit "bezbjedan" i da nema prave metke


Glumac Alec Baldwin na filmskom setu u Novom Meksiku gdje se dogodila tragedija.
Glumac Alec Baldwin na filmskom setu u Novom Meksiku gdje se dogodila tragedija.

Glumcu Alecu Baldwinu u ruke je dat pištolj rekvizit za koji je rečeno da je bezbjedan i da ne sadrži prave metke, što se ispostavilo netačnim i rezultiralo smrću direktorice fotografije i ranjavanjem reditelja, saopštila je policija.

Baldwin je na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku usmrtio direktoricu fotografije Halynu Hutchins​ i ranio reditelja Joel Souza kada je pucao iz pištolja rekvizita. Hutchins je umrla u bolnici, a Souza je pušten na kućno liječenje.

Pomoćnik reditelja koji je Baldwinu dao pištolj u ruke nije znao da u njemu ima pravih metaka, piše u izvještaju policije.

Baldwin je rekao da je u šoku od toga šta se desio i da u potpunosti sarađuje sa policijom, a mediji su prenijeli da je napustio set. Na Twitteru je napisao da mu je "srce slomljeno zbog onoga što se desilo".

"Nema riječi kojima mogu da opišem tugu i šok nakon tragičnog incidenta u kome je život izgubila Halyna Hutchins​, majka, supruga i koleginica koju smo duboko poštovali. U kontaktu sam sa njenim mužem, nudim podršku njemu i ostatku porodice. Srce mi je slomljeno zbog supruga i sina svih koji su voljeli Halynu."

Snimanje filma je momentalno obustavljeno. Lokalni šerif je rekao da nije podnijeta krivična prijava i da je istraga u toku. Baldwin je svojevoljno dao izjavu policiji.

Sudija u Santa Feu izdao je nalog za pretres filmskog seta, oružja, kamera, dokumentacije.

Policija je saopštila da se incident desio na ranču Bonanza Creek u Santa Feu i da se ne zna da li je u toku bila proba ili snimanje scene.

Pištolj iz kojeg je Baldwin pucao bio je jedan od tri, a predao mu ga je pomoćnik reditelja.

"Kada mu je dao pištolj, uzviknuo je da je bezbjedan i da nema metaka u sebi", navodi se u policijskom izvještaju.

Los Angeles Times i Deadline Hollywood​ citiraju i druge učesnike na snimanju filma koji kažu da je nekoliko kamermana napustilo set i prije tragedije. Takođe, i da je su se već događali incidenti sa pištoljima rekvizitima.

"Kasnile su nam plate po tri nedjelje, izbacivali su nas iz hotela, nismo bili bezbjedni kada je riječ o Covidu, a povrh svega - ni kada je riječ o oružju. Sve u svemu, loši bezbjednosni uslovi na setu", izjava je jednog od angažovanih na snimanju filma.

Iz produkcije filma niko nije komentarisao ove navode, samo su rekli da su "svjesni da postoje žalbe na bezbjednosne uslove na setu i da sprovode internu istragu o tome".

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG