Linkovi

Albumom "Zen Food" Kevin Eubanks obilježio svoj povratak na jazz scenu


ڈرامے اور سرکس کا امتزاج
ڈرامے اور سرکس کا امتزاج

Kevin Eubanks pokazuje svoju mekšu, introspektivnu stranu u skladbi I Remember You. On priznaje da je, nakon dugogodišnjeg angažmana u emisiji The Tonight Show, danas na potpuno drugom mjestu, kako glazbeno tako i osobno

Kada je gitarist Kevin Eubanks napustio mjesto vođe orkestra u televizijskoj emisiji The Tonight Show 2010, odmah je krenuo s radom na svojem sljedećem solo albumu. Kevin Eubanks je obilježio svoj povratak u studio kolekcijom svježih originalnih jazz skladbi i albumom pod naslovom Zen Food.

Kevin Eubanks postao je dobro poznato ime nakon što je preuzeo vodstvo orkestra u popularnoj televizijskoj emisiji The Tonight Show, gdje je proveo 15 godina. S vremenom, on je postao vitalni dio emisije, smijući se vicevima voditelja Jayja Lenoa, glumeći u komičnim skečevima, kao i sa svojim vlastitim šalama. Albumom Zen Foods, Kevin se nada ponovo pokrenuti svoju karijeru jazz glazbenika, iskazujući impresivni glazbeni raspon svojim novim štovateljima.

Kevin Eubanks pokazuje svoju mekšu, introspektivnu stranu u skladbi I Remember You. On priznaje da je, nakon dugogodišnjeg angažmana u emisiji The Tonight Show, danas na potpuno drugom mjestu, kako glazbeno tako i osobno. Njegovi dugogodišnji štovatelji ga se sjećaju kao najmlađeg člana Art Blakeyjevog sastava Jazz Messangers.

Godine 1982. Eubanks je objavio solo album pod naslovom Guitarist, kojeg je kritika dobro primila, nakon čega je slijedio niz uspješnih snimki za jazz diskografsku kuću GRP. Čak i za vrijeme rada na televiziji, Kevin - inače rodom iz Philadelpije - uspijevao bi naći vremena za podučavanje sviranja jazz gitare, te je primio počasni doktorat glazbenog koledža Berklee. Također, on je umjetnički savjetnik zaklade BMI.

Nedavno je Eubanks postao umjetnički direktor programa pod naslovom Jazz i učionica, pri Jazz Institutu Theloniousa Monka. Na albumu Zen Food Kevinu Eubanksu se pridružio bivši kolega s televizije, bubnjar Marvin „Smitty“ Smith, zatim Gerry Etkins na orguljama, basist Rene Camacho te saksofonist Bill Pierce.

XS
SM
MD
LG