Linkovi

Album saksofonista Kirka Whaluma “Everything is Everything: The Music of Donny Hathaway”


Album saksofonista Kirka Whaluma “Everything is Everything: The Music of Donny Hathaway”
Album saksofonista Kirka Whaluma “Everything is Everything: The Music of Donny Hathaway”

Prošlo je više od trideset godina od prerane smrti soul zvijezde Donnyja Hathawaya. Međutim, njegova se glazba još uvijek sluša. Saksofonist Kirk Whalum posvetio je novi album upravo skladbama Donnyja Hathawaya.

Saksofonist Donny Hathaway je sedamdesetih godina prošlog stoljeća često bio nagrađivan - kao pjevač, skladatelj i producent. Za sobom je ostavio neke od najupečatljivijih skladbi soul glazbe, medju kojima je i njegov hit iz 1973. – 'Love, Love, Love'.

Čuli smo ga u izvedbi saksofonista Kirka Whaluma s njegovog novog albuma “Everything is Everything: The Music of Donny Hathaway”. Na albumu je nastupio i trubač Rick Braun.

Kirk Whalum je postao štovatelj Donnya Hathawaya u svom rodnom Memphisu u saveznoj državi Tennessee. On kaže da Hathawayeva glazba odražava čak četiri glazbena žanra s kojima je on odrastao - rhytm and blues, gospel, rock i jazz.

Kirk Whalum od 1985. kombinira solo karijeru s radom studijskog glazbenika. Izmedju ostalog, svirao je na albumu filmske glazbe iz filma 'Bodyguard' s Whitney Houston, a nastupao je i s Quinciyem Jonesom, Barbrom Streisand, Babyfaceom i mnogim drugima.

Na snimanje novog albuma, Kirka Whaluma je inspirirala Hathawayeva prepoznatljiva mješavina R&B-ja, popa i funka, kao i Hathawayevi inovativni aranžmani te karizmatični scenski nastup.

Gost na albumu je i Donnyeva kćerka Lalah Hathaway, u skladbi You had To Know. Lalah je imala samo 10 godina kad je njen otac 1979. počinio samoubojstvo. Sa Kirkom Wahlumom nastupaju i basist Christian McBride, gitarist Jeff Golub, pjevač Musiq Soulchild, a tu je orkestar duhača s 18 članova. S albuma 'Everything is Everything: The Music Of Donny Hathaway', poslušajmo skladbu Valdez In The Country.

XS
SM
MD
LG