Linkovi

Album Petea Andersona "Even Things Up" ima duboke blues korijene


Pete Anderson
Pete Anderson

Album “Even Things Up” Pete je sam producirao u svojoj diskografskoj kući “Little Dog Rrecords.” Posebna verzija albuma uključuje dva snimka s nastupa uživo te originalnu skladbu pod naslovom “Still In Love,” na kojoj mu se pridružuje nashvilleska vokalistica Bekka Bramlett

Pete Anderson slavu je stekao kao producent, gitarist i backup pjevač za country zvijezdu Dwighta Yoakama. No, njegove melodije imaju duboke blues korijene, i to je pravac kojim je krenuo na svom najnovijem albumu Even Things Up.

Pete Anderson upoznao se s blues i country glazbom dok je još bio vrlo mlad, slušajući očevu glazbenu kolekciju, a kasnije i gledajući Elvisa Presleya na televiziji. Pete kaže da je njegov povratak bluesu sasvim razumljiv, budući da je on odrastao u gradu koji je poznat po svom glazbenom nasljeđu:

"Odrastajući u Detoritu u ono vrijeme bila je odlična prilika, budući da glazba nije bila segregirana niti odvojena na bilo kakav način. Folk blues svirao se usporedo s Delta bluesom, kao i sa pjevačima poput Bobbyja Blanda. Dakle, ja sam zaista slušao i živio jedan široki spektar glazbenih pravaca. Dok sam stvarao ovaj album, želio sam biti siguran da bude zastupljeno ono što ja radim, i način na koji to radim. Slušao sam dosta čikaškog bluesa dok sam odrastao i promatrao te glazbenike. Na ovom sam albumu na jedan način htio pokazati sve ono što predstavlja mene."

Peteova svestranost kao producenta, aranžera, i glazbenika bila je upravo ono što je Dwight Yoakam tražio kada su njih dvojica udružili snage 1984. godine. Njihovo je partnerstvo trajalo skoro dva desetljeća i rezultiralo izvanredno dobro prodavanim albumima i rasprodanim svjetskim turnejama. Prisjećajući se svojih glazbenih početaka u klubovima Los Angelesa, Pete kaže da ih je spojila čista kemija:

"Moja je motivacija bila da sviram gitaru, a njegova da piše pjesme i pjeva, te smo tako bili odličan par. Ako bi se Dwight osjećao pesimistično, ja sam bio tu da ga uvjerim da mi radimo odlične pjesme te da samo trebamo nastaviti, bez ikakvih briga, jer imamo odličan material. Kada pogledam unatrag, činjenica da smo nas dvojica imali isti san i isto samopouzdanje, bila je vrlo snažna stvar."

Peteova solo karijera nastavlja uzlaznom putanjom, s albumom “Even Things Up,” kojeg je sam producirao u svojoj diskografskoj kući “Little Dog Rrecords.” Posebna verzija albuma uključuje dva snimka s nastupa uživo te originalnu skladbu pod naslovom “Still In Love,” na kojoj mu se pridružuje nashvilleska vokalistica Bekka Bramlett.

XS
SM
MD
LG