Linkovi

Albanija uhapsila dvoje Rusa i jednog Ukrajinca u pokušaju da uđu u vojnu tvornicu


Albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je u subotu da su dvojica vojnika povređijena dok su pokušavali da zaustave dvojicu Rusa i jednog Ukrajinca koji su pokušavali da uđu u vojnu fabriku u Albaniji.
Albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je u subotu da su dvojica vojnika povređijena dok su pokušavali da zaustave dvojicu Rusa i jednog Ukrajinca koji su pokušavali da uđu u vojnu fabriku u Albaniji.

Albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je u subotu da su dvojica vojnika povrijeđena dok su pokušavali da zaustave dvoje Rusa i jednog Ukrajinca koji su pokušali da uđu u vojno postrojenje u centralnoj Albaniji.

„Tri osobe sa ruskim i ukrajinskim pasošima pokušale su da uđu u fabriku”, saopštilo je ministarstvo.

„Službenici koji su čuvali postrojenje odmah su reagovali, ali su tokom pokušaja zaustavljanja trojice stranih državljana povrijeđena dvojica naših vojnika”, kazali su iz Ministarstva i dodali da su vojnici u stabilnom stanju.

Ministarstvo je saopštilo da su strani državljani privedeni. Albanski premijer Edi Rama rekao je da su tri osobe „osumnjičene za špijunažu”.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je jedan od uhapšenih, identifikovan samo kao ruski državljanin M. Z., star 24 godine, ušao na teritoriju fabrike Gramsh i pokušao da fotografiše.

Ministarstvo je saopštilo da je muškarac koristio neku vrstu spreja protiv vojnika dok je pokušavao da pobjegne nakon što su ga stražari zaustavili.

Još dvoje, Ruskinja identifikovana kao S.T., 33, i Ukrajinac F.A., 25, također su uhapšeni u blizini.

Mnogi ruski i ukrajinski turisti posjećuju Albaniju tokom ljetnih praznika. Vojna baza Gramsh udaljena je više od 70 kilometara od plaža.

Tokom svog perioda pod komunističkom vlašću, Gramsh je korišten za proizvodnju ruskog tipa AK-49 puške (kalašnjikov).

Prema web stranici ministarstva, fabrika sada pruža proizvodne usluge za obrambenu industriju. Nije dalo više detalja.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG