Linkovi

Najmanje četvero mrtvih u poplavama u Alabami


Poplavljene ulice u gradu Pelam u Alabami. (Foto: AP /Jay Reeves)

Najmanje četiri osobe poginule su u poplavama izazvanim obilnim kišama u dijelovima američke države Alabama, gdje su zatvoreni putevi, poplavljeni domovi, a desetine ljudi su spašene, saopštile su lokalne vlasti.

Među žrtavama je četvorogodišnje dijete koje je stradalo u mjestu Arab, 105 kilometara sjeverno od Birminghama, saopštili su u četvrtak zvaničnici okruga Maršal.

Tri osobe pronađene su mrtve u dva automobila koje je poplava odnijela sa puteva u teško pogođenim područjima u okruzima Marshall i Hoover, prenosi portal AL.com.

Oko 20 osoba je spašeno iz vozila, a više od 80 iz poplavljenih domova, naveli su zvaničnici.

Nacionalna meteorološka služba je u srijedu veče izdala upozorenje na bujične poplave u okruzima Shelby i Jefferson u Alabami, gdje je za dan palo od 13 do 25 centimetara kiše.

"Dok su obilne kiše prestale da padaju, i dalje ima poplava i velikih posljedica. U drugim područjima, kiša i dalje pada", tvitovala je služba u četvrtak.

Direktor agencije za vanredne situacije okruga Jefferson rekao je za kablovsku mrežu CNN da je širom gradskog područja Birminghama "bilo brojnih akcija spašavanja iz poplava, da su vatrogasna služba i policija izvlačili ljude iz automobila, dok su stabla pala na kuće i puteve".

XS
SM
MD
LG