Linkovi

BiH

Denis Zvizdić ne vjeruje da će novi zakon o akcizama proći


Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH
Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Denis Zvizdić izjavio je danas da je Vijeću ministara BIH upućen identičan prijedlog izmjena i dopuna Zakon o akcizama, koji je ranije oboren u Parlamentarnoj skupštini BIH.

Zvizdić nije optimista, i ne vjeruje da će taj zakon dobiti podršku bosanskohercegovačkih parlamentaraca.

"Neophodne su izmjene, u smislu definisanja da novac bude usmjeren za izgradnju cesta, a ne u budžetsku potrošnju", obrazložio je predsjedavjući Vijeća ministara BIH.

Dužnosnici Evropske unije također traže od BiH usvajanje zakona o akcizama, kojim je predviđeno povećanje akcize na gorivo u iznosu od 0.15 konvertibilnik maraka po litri

Govoreći o pripremi odgovora na Upitnik Evropske komisije, Zvizdić je rekoa kako sva tijela mehanizma koordinacije funkcionišu u skladu s procedurama.

Do sada su verfifikovani odgovori na 17 poglavlja, što predstavlja blizu 50 posto od ukupnih odgovora iz Upitnika Evropske komisije.

U narednim danima trebalo bi početi prevođenje odgovora na engleski jezik, kazao je Zvizdić, izražavajući nadu da će do kraja ove godine pripremljen i prevedeni Upitnik Evropske komisije biti dostavljen Briselu.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG