Linkovi

Ahmedinedžad sugerirao da su SAD inscenirale terorističke napade od 11. rujna 2001.


Američka misija pri Ujedinjenim narodima reagirala je vrlo brzo rekavši da umjesto da predstavlja aspiracije iranskog naroda, Ahmedinedžad je ponovno "izabrao da sipa opake teorije zavjere i antisemitske klevete"

Sjedinjene Države i izaslanstva drugih zapadnih zemalja izišli su iz dvorane jučer tijekom govora iranskog predsjednika Mahmuda Ahmedinedžada u Ujedinjenim narodima nakon što je rekao da - citiramo – "većina diljem svijeta" vjeruje da je vlada Sjedinjenih Država odgovorna za terorističke napade od 11. rujna 2001. godine. Ahmedinedžad je rekao svjetskim čelnicima okupljenim na zasjedanju Glavne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku kako je riječ uglavnom o dužnosnicima američke vlade koji vjeruju da neka teroristička skupina stoji iza napada koji su srušili nebodere blizance Svjetskog trgovinskog centra i udarili na Pentagon.

Druga teorija – kaže iranski čelnik – je da su "ljudi iz američke vlade" orkestrirali napade kako bi preokrenuli put propasti američke ekonomije i spasili izraelski "cionistički režim". Iranski predsjednik je također govorio o prijetnjama spaljivanja Kurana od strane američkih vjerskih organizacija, nazvavši to činom "zla". Držao je u ruci i Kuran i Bibliju rekavši da iranski narod poštuje obje religije. Američka misija pri Ujedinjenim narodima reagirala je vrlo brzo rekavši da umjesto da predstavlja aspiracije iranskog naroda, Ahmedinedžad je ponovno "izabrao da sipa opake teorije zavjere i antisemitske klevete".

XS
SM
MD
LG