Linkovi

Britanska pjevačica Adele svojim novim albumom 21 postiže veliki uspjeh u Sjedinjenim Državama


Britanska pjevačica Adele svojim novim albumom 21 postiže veliki uspjeh u Sjedinjenim Državama
Britanska pjevačica Adele svojim novim albumom 21 postiže veliki uspjeh u Sjedinjenim Državama

Na svom novom albumu Adele je supotpisala 10 od 11 skladbi

Prošle su tri godine otkada je britanska pjevačica Adele postala međunarodna zvijezda sa njenim debitantskim albumom “19”. Sada spostiže još veći uspjeh sa novim albumom “21”.

“Rolling in the deep”, debitantski je singl s Adelinog drugog albuma “21”. Ona ovu pjesmu, koja je prodana u više od milijun i pol primjeraka u digitalnoj verziji, opisuje kao tamnu, bluesy, duhovnu, disko skladbu.

Početkom 2008 godine, Adele je već bila popularna na britanskim glazbenim ljestvicama, no njena se glazba sporo probijala na američkom tržištu. Njen je veliki uspjeh došao nakon nastupa u listopadu 2008., na programu “Saturday Night Live”, televizijske mreže NBC. 2009. godine, Adele je dobila Grammyija u kategoriji najboljeg novog izvođača, a skladba “Chasing Pavements” donjela joj je drugog Grammyija u kategoriji najbolje ženske pop vokalne izvedbe.

Adele svoj glazbeni stil opisaje kao “soul za slomljena srca”. Kaže da pjesme na ovom albumu, ne govore samo o izgubljenoj ljubavi, nego i o pronalaženju snage u životnim izazovima. Adele je supotpisala 10 od 11 skladbi na albumu “21”, na kom se nalazi i njena obrada skladbe “Lovesong”, hita britanskog rock satava “The Cure” iz 1989.

Album “21” prodan je u 350 tisuća primjerka u prvom tjednu po izdavanju u Sjedinjenim Državama, a nakon sedam tjedana postao je prvi album u 2011. godini koji je prodan u milijun primjeraka. Adele je također postavila rekorde na britanskim glazbenim ljestvicama, gdje je provela čak 11 uzastopnih tjedana na prvom mjestu, što predstavlja najduži period za bilo koju žensku solo glazbenicu.

Adele priznaje da na pozornici ima tremu, i dodaje da ne voli ići na turneje. No, taj strah je neće spriječiti da nastupa. 12. svibnja počinje svoju turneju po Sjevernoj Americi nastupom ovdje u Washingtonu, a nakon što okonča tu turneju krajem lipnja, Adele odlazi u London gdje počinje britansku turneju od 16 nastupa.

XS
SM
MD
LG