Linkovi

Abba, Iggy Pop, Genesis, Hollies i Jimmy Cliff u Rock and Roll kući slavnih


Švedski pop kvartet Abba, britanska rock skupina Genesis i američki punk bend The Stooges na čelu s Iggyjem Popom uvršteni su u Rock and Roll kuću slavnih - članove kuće slavnih bira 600 članova profesionalne glazbene udruge, a pravo na nominaciju stječe se 25 godina nakon objave prvog albuma

Švedski pop kvartet Abba, britanska rock skupina Genesis i američki punk bend The Stooges na čelu s Iggyjem Popom uvršteni su u Rock and Roll kuću slavnih. Abbu su, na svečanosti u newyorškom hotelu Waldorf Astoriji, predstavljali skladatelj i pjevač Benny Andersson i pjevačica Anni-Frid Prinzessin Reuss, poznatija kao Frida. Njihovi bivši partneri Bjorn Ulvaeus i Agnetha Faltskog nisu se pojavili, bez objašnjenja.

Grupu Genesis predstavljali su svi članovi osim prvog pjevača sastava Petera Gabriela, koji se ispričao jer se nalazi na turneji. U ime ovog sastava Phil Collins je zahvalio na počasti.

The Stooges su na pozornici izveli jednu od svojih legendarnih pjesama "Search and Destroy" iz 1973. godine, a Iggy Pop je po običaju rastrgao gornji dio odjeće i pjevao gol do pasa. Članove kuće slavnih bira 600 članova profesionalne glazbene udruge, a pravo na nominaciju stječe se 25 godina nakon objave prvog albuma.

XS
SM
MD
LG