Linkovi

Walter Wolfman Washington - legenda funky glazbe


New Orelans, Louisiana, toliko se ponosi svojim bluesmanom Walterom Wolfmanom Washingtonom da je grad nedavno slavio dan u cast tom glazbeniku. Ali i Washington svojim najnoviji albumom – Doin' The Funky Thing – vraca istom mjerom svom gradu.

Walter Wolfman Washington desetljecima vec izvodi svoju funky glazbu. Stekao je legendarni status svirajuci gitaru i pjevajuci za takve njuorleanske zvijezde kao sto su Ernie K-Doe, Lee Dorsey i Johnny Adams. Jedan od njegovih najvecih stovatelja je Dr. John, takodjer iz New Orleansa, koji kaze "Jos kad sam prvi puta cuo Wolfa mislio sam – jedan od najboljih gitarista i pjevaca." Dr. John zna sto govori.

U ovom – I'm Back – Walter Wolfman Washington obiljezava svoj povratak u studio. Povukao se na neko vrijeme da bi pisao novi materijal, obnovio svoj bend The Roadmasters i ponovno doveo svoj zivot u red nakon uragana Katrina, prije tri godine.

Washington odaje pocast svom gradu i njegovoj dugoj povijesti juznjackog soula, pjesmama poput "Crescent City Starlights" i "Landslide" i "Wolf Jazz," koje ga stavljaju na kusnju i kao bandleadera i aranzera.

New Orleans slavi svoje glazbene heroje. Trideseti travanj 2008., proglasen je Danom Waltera Wolfmana Washingtona. Gradonacelnik Ray Nagin mu je tu cast dodijelio za izvanredni zivotni glazbeni doprinos gradu i njegovom predstavljanju u Sjedinjenim Drzavama i u svijetu.

XS
SM
MD
LG