Linkovi

„Whiteout“  - novi triler Kate Beckinsale


S vanjske strane vratiju toplih i sigurnih stambenih odaja i laboratorija na Južnom polu, mračna sudbina očekuje svakoga tko se zatekne u ledenoj hladnoći Antakrtika. No, upravo u tu zamrznutu pustoš mora se uputiti Carrie Stetko, po službi američki maršal i jedina policijska osoba na čitavom kontinentu, kako bi razriješila niz jezovitih ubojstava. Trag leševa vodi ju do drugih udaljenih istraživačkih postaja kao i više od pet desetljeća unatrag, do olupine srušenog sovjetskog zrakoplova, zakopanog ispod više metara leda.

Kate Beckinsale glumi policajku Stetko, najnoviju u čitavom nizu akcijskih uloga za ovu englesku ljepoticu čija karijera obuhvaća raspon od prošlogodišnjeg politički nabijenog filma „Nothing But The Truth“, preko vampirskih trilera „Underworld“, pa do Emme u ekranizaciji istoimenog romana Jane Austin. Kaže da se njezin lik nalazi u ekstremnim okolnostima, ali da je i sama gluma bila ispunjena ekstremnošću vremena, premda se snimanje nije odvijalo na samom Antarktiku: "Ne na Antarktiku, nego u Manitobi, u Kanadi, gdje je bilo minus 58 stupnjeva. Prije snimanja, samouvjereno sam govorila: Ma nije to ništa za mene, odrasla sam u Londonu, snimala u Budimpešti. Ali, kad sam ustanovila da sa svakim udahom zakašljem jer je zrak tako hladan, promijenila sam mišljenje. Kosa … šiške su mi se zamrznule od vlastitih izdisaja. Bojala sam se prvi dan da neću izdržati, ali poslije se čovjek navikne".

Producent Joel Silver, veteran brojnih akcijskih filmova, kaže da je oštra klima gotovo bila svoj vlastiti lik za snimanja, te da je predstavljala priličan izazov. Premda su scene kasnije vizuelnim efektima još začinjene, samo se snimanje odvijalo na jednom zamrznutom jezeru, čiji je sloj leda bio nekoliko metara debeo. … U glumačkoj postavi još su Gabriel Macht, Columbus Short i Tom Skerrit, a redatelj je Dominic Sena.

Film „Whiteout“ temelji se na istoimenom stripovnom romanu iz 1998., čiji je koautor i crtač Greg Rucka vrlo zadovoljan načinom na koji je prenesen na veliki ekran. Inače, naziv Whiteout odnosi se na mećave koji briju polarnim područjima, u kojima je vidljivost praktički nikakva.

XS
SM
MD
LG