Linkovi

Big Think - internetska stranica tjedna


„Big Think je mjesto za ljude koji razmišljaju i koji imaju što kazati. U osnovi, mi razgovaramo s takvim čelnicima ili stručnjacima i onda njihova razmišljanja stavljamo na raspolaganja našim korisnicima. Postavljamo im otvorena, pitanja…i onda objavljujemo odgovore“, tvrdi Victoria Brown, suosnivačica web sajta BigThink.com na kojem možete pronaći video intervju-e iz raznih oblasti s poznatim osobama do čijeg se mišljenja drži.

Popis uključuje bivšeg predsjedničkog kandidata Johna McCaina, suca Vrhovnog suda Stephena Breyera, pionira mikro kreditiranja Muhammada Yunusa i biznismena Richarda Bransona. U kratkim video intervjuima oni, i drugi gosti, razgovaraju o temama poput uloge privatnog sektora u zaustavljanju genocida ili oko klimatskih promjena ili kako digitalni mediji i Internet utječu na naše živote…?

Sa stručnjacima i temama poput ovih ta je web stranica dosta zanimljiva, ali Victoria Brown kaže da Big Think pokušava poticati razgovor: "Recimo da gledate video intervju s Muhammedom Yunusom nakon čega možete staviti na našu web stranicu vaš stav o istoj temi ili možete zapravo kreirati novu, vlastitu, ideju o kojoj će drugi davati svoje mišljenje.“

Gospođa Brown kaže da se nada da će ovaj sajt postati pravi međunarodni medij: „Koristimo jako puno intervjua preko web kamera, tako da možemo doći do ljudi diljem svijeta. Kako mi rastemo tako će dosta našeg sadržaja biti prevođeno. Nadamo se da će se Big Think razvijati tako da će sve više imati međunarodni karakter.“

Razgovor oko ideja, uključujući neke velike ideje velikih mislilaca, možete naći na web stranici BigThink.com ili možete posjetiti ovu ili drugih 250 web stranica preko našeg weba voanews.com.

XS
SM
MD
LG