Linkovi

Nova verzija skladbe We are the world  - snimljena za obnovu Haitija


Nova verzija skladbe We are the world  - snimljena za obnovu Haitija
Nova verzija skladbe We are the world  - snimljena za obnovu Haitija
<!-- IMAGE -->

Originalna skladba, “We are the world”, prvi je put izvedena 7. ožujka 1985. i preko noći je postala hit. Postala je i najbrže prodavani pop singl svih vremena, a do kraja tog 80-ih postala je najbolje prodavani singl cijelog tog desetljeća. Dobila je četiri Grammyija, uključujući i onoga za najbolji glazbeni video. Do danas, ovaj je singl prodan u više od 20 milijuna primjeraka, te je zaradio više od 63 milijuna dolara humanitarne pomoći za Afriku.
Na originalnom singlu “We are the world” radili su, između ostalih, i producent Quincy Jones, skladatelji Lionel Richie i Michael Jackson, kao i najpoznatije pop, rock i R&B zvijezde. Pjesmu je, podsjetimo, otpjevala 21-a rock I pop zvijezda te zbor od 22 člana – a svi nazvani ‘USA for Africa’. Ove se godine planiralo snimanje nove verzije ove popularne skladbe, povodom 25 godišnjice originalnog izdavanja, kada je, 12. siječnja Haiti pogodio devastirajući potres, nakon čega je odmah odlučeno da će sva zarada od ovog projekta biti upućena za obnovu Haitija.

“We are the world 25 for Haiti” snimljen je 1-og veljače u Los Angelesu. Quincy Jones i Lionel Richie producirali su I ovaj singl, a uz pomoć rapera Will.i.am-a, Kenyea Westa i L.L. Cool J-a, dodan je novi glazbeni segment i tekst. Kako kaže hip-hop producent RedOne, nova verzija zvuči modernije, no istovremeno je sačuvana originalna poruka i osjećaji. 15-godišnji Justin Beiber pojavljuje se kao prvi solist, a uz njega tu je još 35 drugih solista, koji uključuju Josha Grobana, Miley Cyrus, Snoop Dogga, Fergie, Barbru Streisand, Tonyija Bennetta, Jennifer Hudson i Celine Dion. Odajući počast trudu kojeg je 1985. Michael Jackson uložio u stvaranje originalnog singla “We are the World”, njegov solo sa originalne skladbe uključen je u obliku dueta sa sestrom Janet.

Zbor čini više of 50 umjetnika, uključujući i tri bratića Michaela Jacksona, koji su članovi R&B sastava 3T. Tu su još i Joe i Kevin Jonas iz sastava the Jonas Brothers, glumci Jeff Bridges i Vince Vaughan, zatim Brian Wilson i Al Jardine iz Beach Boysa, kćer Quincy Jonesa, pjevačica i glumica Rashida Jones, kao i ovogodišnji dobitnik Grammyija za najboljeg novog glazbenika, The Zac Brown Band, te mnogi drugi.

“We are the World 25 for Haiti” izdan je kao digitalni download, a poput originalne skladbe prije 25 godina, objavljena je I video-snimka snimanja ove pjesme. Sva zarada od prodaje namjenjena je Haitiju, i bit će distribuirana posredstvom doborotvorne ogranizacije pod nazivom “We are the world foundation”. Za informacije o pjesmi, kao i glazbeni video, te načine na koji možete pomoći Haitiju, posjetite internetsku stranicu www.wearethewourldfoundation.org

XS
SM
MD
LG