Linkovi

U Teksasu se nastavlja potraga za nestalima u uraganu Rita  


U Teksasu se nastavlja potraga za nestalima u uraganu Rita. Službeno je inače, za sada, potvrđena smrt sedam osoba. U istočnom Teksasu tri su osobe umrle od posljedica trovanja ugljičnim monoksidom, iz generatora koji su koristili nakon što je nestala struja.

Također u Teksasu, jedna je osoba poginula nakon što se na nju srušilo drvo, dok je jedna osoba poginula u tornadu u Mississippiju.

Guvernerka Louisiane Kathleen Blanco izjavila je da je u uraganu Rita nestalo niz ribarskih naselja na obali Meksičkog zaljeva. Predsjednik George Bush izjavio je da će glavne rafinerije i naftovodi početi ponovno s radom sljedeći tjedan.

Na desetke tisuća stanovnika Houstona u saveznoj državi Teksas vraća kućama, dok se u isto vrijeme nastavlja procjena šteta koju je dijelu Meksičkog zaljeva nanio uragan Rita. Prije dolaska uragana vlasti su iz Houstona, koji je četvrti grad po veličini u Americi, evakuirale oko tri milijuna ljudi i zahvaljujući toj mjeri samo su dvije osobe izgubile život.

Iako je uragan Rita nanio manju štetu nego se pretpostavljalo mnogi dijelovi obalnog i ruralnog područja u Teksasu i Louisiani pretrpjeli su velika razaranja uzrokovana jakim vjetrom i pratećim kišama. Guverner Teksasa procjenjuje da je uragan nanio štetu najmanje od osam milijardi dolara

XS
SM
MD
LG