Linkovi

ZOI: Sasha Cohen u vodstvu nakon kratkog programa klizačica


U jučerašnjim natjecanjima na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu - U natjecanju klizačica nakon kratkog programa vodi Amerikanka Sasha Cohen, ispred Ruskinje Irine Sluckaje i Japanke Shizuke Arakawe. Hrvatska klizačica Idora Hegel nalazi se na 17. mjestu. Natjecanje klizačica završit će sutra sa slobodnim programom.

U olimpijskom turniru hokejaša poznati su četvrtfinalni parovi.Slovačka je pobijedila Švedsku s 3:0 pa će kao prvoplasirana iz B skupine danas igrati protiv Češke, dok se Šveđani sučeliti s Švicarcima, koji su igrali nerješeno s Talijanima. Rusi su pobjedom nad SAD-om s 5:4 natjecanje u skupini završili na drugom mjestu, te će danas igrati protiv Kanađana, koji su s 3:2 pobijedili Češku. Amerikanci će, kao četvrti u skupini B, igrati protiv pobjednika skupine A, Finaca.

Njemački biatlonci osvojili su zlatnu medalju u štafetnoj utrci 4x7,5 km. Za Njemačku su nastupili Ricco Gross, Michael Roesch, Sven Fischer i Michael Greis. Nijemcima je to četvrto olimpijsko zlato u toj disciplini, a Ricco Gross bio je član svih četiriju zlatnih štafeta. Srebro je pripalo Rusima, a broncu su osvojili Francuzi.

Austrijanac Felix Gottwald osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u nordijskoj kombinaciji, koja se sastoji od jednog skoka i utrke na 7,5 kilometara u skijaškom trčanju. Gottwald je bio tek 12. nakon skokova, ali je u skijaškom trčanju nadoknadio zaostatak te je osvojio svoje prvo pojedinačno olimpijsko zlato. Norvežanin Magnus Moan osvojio je srebro, a brončani je Nijemac Georg Hettich.

Talijanski predstavnik u brzom klizanju Enrico Fabris osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u disciplini 1 500 metara, iznenadivši favorizirane američke klizače. Srebro je osvojio pobjednik na 1.000 metara Amerikanac Shani Davis, a broncu njegov sunarodnjak Chad Hedrick, pobjednik u utrci na 5.000 metara.

Njemice Sandra Kiriasis i Anja Schneiderhanze, svjetske prvakinje i pobjednice Svjetskog kupa, osvojile su zlatnu olimpijsku medalju u bobu dvosjedu na stazi u Cesani. Srebrne su Amerikanke Shauna Rohbock i Valerie Fleming a bronce su osvojile Talijanke Gerda Weissensteiner i Jennifer Isacco.

XS
SM
MD
LG