Linkovi

ZOI: Seth Wescott osvojio zlatnu medalju u snowboardu crossu


U jučerašnjim natjecanjima na Zimskim olimpijskim igrama - Amerikanac Seth Wescott osvojio je zlatnu medalju u snowboardu crossu, disciplini koja je u Torinu prvi put uvrštena u program olimpijskih igara. Drugo mjesto, pripalo je Slovaku Radoslavu Zideku, a broncu je osvojio Francuz Paul-Henri Delerue.

Estonska skijaška trkačica Kristina Smigun postala je prva sportašica na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu koja je osvojila dvije zlatne medalje. Zlatu u dohvatnoj utrci kombinacije na 15 kilometara dodala je i zlato u utrci na 10 kilometara. Drugo mjesto osvojila je vodeća u Svjetskome kupu ove sezone, Norvežanka Marit Bjorgen, a trećeplasirana je bila Norvežanka Hilde Pedersen.

Ruski klizač Jevgenij Plušenko osvojio je zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu. Trostruki svjetski prvak i srebrni s posljednjih Igara u Salt Lake Cityju slavio je ispred Švicarca Stephanea Lambiela, a Kanađanin Jeffrey Buttle osvojio je broncu.

Francuska biatlonka Florence Baverel-Robert nova je olimpijska pobjednice u utrci na 7,5 kilometara. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Šveđanka Anna Carin Olofsson, a brončano je odličje pripalo je Ukrajinki Liliji Jefremovoj.

Prvi put u povijesti reprezentacija Austrije je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u nordijskoj kombinaciji. Austrijanci su nakon prvog dijela natjecanja, skijaških skokova, zauzimali drugo mjesto iz Nijemaca, no sjajnim nastupom u utrci štafeta na 4x5 kilometara probili su se na prvu poziciju. Srebro su osvojili Nijemci a bronca je pripala Fincima, koji su na posljednjim Igrama u Salt Lake Cityju bili najbolji.

XS
SM
MD
LG