Linkovi

ZOI: Michaela Dorfmeister pobjednica spusta


U jučerašnji natjecanjima na Zimskim olimpijskim igrama u spustu austrijska skijašica 33-godišnja Michaela Dorfmeister osvojila je zlatnu medalju. Drugo mjesto pripalo je Švicarki Martini Schild, a treća je bila Šveđanka Anja Paerson . Janica Kostelić nije nastupila u spustu, da bi se odmorila za sutrašnji nastup u kombinaciji, gdje brani naslov olimpijske prvakinje.

Australac Dale Begg-Smith osvojio je zlatno olimpijsko odličje u akrobatskom skijanju disciplina moguli. Srebro je pripalo Fincu Mikki Ronkainenu, a bronca Amerikancu Tobyju Dawsonu.

U sanjkanju parova Austrijska braća Andreas i Wolfgang Linger osvojili su zlatnu medalju. Njemačka, koja je osvojila devet od 11 zlatnih medalja u toj disciplini, morala se zadovoljiti drugim mjestom Andrea Florschuetza i Torstena Wustlicha. Bronca je pripala Talijanima Gerhardu Plankensteineru i Oswaldu Haselriederu

U brzom klizanju u disciplini 500 metara olimpijska je pobjednica Kineskinja Wang Meng. Srebro je pripalo Bugarki Jevgeniji Radanovoj, a bronca Kanađanki Anouk Leblanc-Boucher.

XS
SM
MD
LG