Linkovi

ZOI: Kostelić osvojio srebro u kombinaciji


Na Zimskim olimpijskim igrama u alpskoj skijaškoj kombinaciji zlatnu je medalju osvojio Amerikanac Ted Ligety, hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je srebrnu olimpijsku medalju. Nakon spusta i dva slaloma Kostelić je imao 53 stotinke zaostaka nad Ligetyem. Broncu je osvojio Austrijanac Rainer Schoenfelder. Najveći kandidat za zlato Norvežanin Kjetil Andre Aamodt je odustao, u prvoj vožnji slaloma pogriješio je i najbrži u spustu Amerikanac Bode Miller te je diskvalificiran, a vodeći uoči drugoga slaloma Austrijanac Benjamin Raich također je promašio vrata.

Ligety, koji je u spustu ostvario tek 32. vrijeme, odličnim se vožnjama u oba slaloma probio se do prvoga mjesta. Kostelić je u spustu zauzeo 14. mjesto, u prvom se slalomu popeo na drugo mjesto koje je zadržao i na kraju. Od ostale trojice hrvatskih skijaša koji su nastupili u kombinaciji najbolje je plasiran Tin Široki na 26. mjestu s 10,81 sekundi iza Ligetyja, Natko Zrnčić-Dim je bio 33. s 14,80 sekundi zaostatka, a Ivan Ratkić je odustao u drugoj vožnji slaloma.

U disciplini nordijskog skijanja na 10 kilometara njemački biatlonac Sven Fischer osvojio je zlatnu medalju. Srebro je pripalo Norvežaninu Halvardu Hanevoldu a njegov sunarodnjak Frode Andresen završio je na trećem mjestu. U momčadskom nordijskom skijanju zlato je pripalo švedskoj muškoj štafeti, Norveška je zauzela drugo mjesto dok je treća bila reprezentacija Rusije. U ženskoj štafeti zlatne su Šveđanke, srebro je pripalo Kanadi, a bronca Finkinjama.

Natjecanje sanjkašica proteklo je u potpunoj dominaciji Njemica, koje su osvojile sve tri medalje, dok je u brzom klizanju na 500 m zlato je osvojila Ruskinja Svetlana Žurova. Srebrnu i brončanu medalju osvojile su Kineskinje Manli Wang i Ren Hui.

XS
SM
MD
LG