Linkovi

Janica Kostelić druga nakon kombinacijskih slaloma


U jučerašnjim natjecanjima na Zimskim olimpijskim igrama – Švicarka Tanja Frieden olimpijska je pobjednica u snowboardu u disciplini cross, natjecanju održanome u Bardonecchiji. Frieden je iskoristila veliku pogrešku svjetske prvakinje, Amerikanke Lindsey Jacobellis, koja je pala u ciljnoj ravnini finalne utrke te je na kraju morala biti zadovoljna i srebrnom medaljom. Brončano odličje osvojila je Kanađanka Dominique Maltais, dok posljednja sudionica finala, još jedna Kanađanka Maelle Ricker, nije uspjela završiti utrku zbog pada u ranoj fazi utrke.

Janica Kostelić je, usprkos zdravstvenim problemima, uspjela zauzeti drugo mjesto nakon dvije vožnje kombinacijskoga slaloma na ZOI-ju u Sestriereu, s 46 stotinki zaostatka za vodećom Austrijankom Marlies Schild. Šveđanka Anja Paerson na četvrtome mjestu zaostaje za Kostelić 38 stotinki, a na trećemu je mjestu Austrijanka Kathrin Zettel. Druga hrvatska predstavnica Nika Fleiss je u slalomu bila ukupno 17. Kombinacija se održava po obrnutom rasporedu jer je spust, koji je trebao biti održan u San Sicariju, otkazan zbog vjetra i zakazan za danas u 14 sati.

Estonski skijaš trkač, 34-godišnji Andrus Veerpalu, osvojio je zlatnu medalju u utrci na 15 kilometara klasičnim stilom na ZOI-ju u Torinu. Veerpalu je i na prošlim Olimpijskim igrama bio najbolji u toj disciplini. Srebro je pripalo Čehu Lukasu Baueru, koji je zaostao 14,5 sekundi, a broncu je osvojio Nijemac Tobias Angerer, koji je vodeći u ukupnom poretku Svjetskoga kupa.

Novi olimpijski prvak u skeletonu je 39-godišnji Kanađanin Duff Gibson. Srebrnu medalju osvojio je još jedan Kanađanin Jeff Pain, a brončanu Švicarac Georg Staehli.

XS
SM
MD
LG