Linkovi

ZOI: Austrijanci osvojili sva tri odličja u slalomu


Novi olimpijski prvak u slalomu je Austrijanac Benjamin Raich, koji je osvojio zlato i u velesalomu. Srebro i bronca također su pripali Austrijancima - Reinfriedu Herbstu i Raineru Schönfelderu. Osvajač srebrne medalje u kombinaciji, Ivica Kostelić zaključio je svoj nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu osvojivši šesto mjesto u slalomu. Kostelić je nakon prve vožnje bio 11-ti, no mnogo je bolje odskijao drugu vožnju, koju je postavio njegov trener Vicencij Jovan, popraviši svoj plasman za pet mjesta. Međutim brončana mu je medalja izmakla za 30 stotinki.

Njemački biatlonac Michael Greis postao je najuspješniji sportaš 20. zimskih olimpijskih igara u Torinu. Greis je u utrci na 15 kilometara osvojio svoje treće zlato na ovim Igrama te je jedini sportaš kojemu je to uspjelo u Torinu. Srebrnu medalju osvojio je Poljak Tomasz Sikora, a brončano odličje osvojio je najuspješniji sportaš prošlih Zimskih olimpijskih igara u Salt Lake Cityju, Norvežanin Ole Einar Bjoerndalen.

Švedska biatlonka Anna Carin Olofsson osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u utrci na 12,5 kilometara. Srebrnu i brončanu medalju osvojile su Njemice Kati Wilhelm i Uschi Disl.

Kanadska klizačica Clara Hughes nova je olimpijska pobjednica u brzom klizanju na 5.000 metara. Nijemica Claudija Pechstein je osvojila srebro i to je njezina čak deseta olimpijska medalja. Olimpijska pobjednica na 1.500 metara, Kanađanka Cindy Klassen osvojila je brončanu medalju.

Hokejaši Češke osvojili su brončano odličje u Torinu svladavši u utakmici za treće mjesto Rusiju s 3:0. U današnjem finalu igraju Švedska i Finska. Utamica počinje u 14 sati po lokalnom vremenu.

Amerikanac Apolo Anton Ohno osvojio je zlatno olimpijsko odličje u brzome klizanju na kratkim stazama na 500 metara. Kanađanin Jean-Louis Tremblay bio je srebrni, a Južnokorejac Ahn Hyun-Soo, koji već ima dva zlata s ovih Igara, bio je brončani. Južnokorejska muška štafeta osvojila je zlatno odličje u štafeti na 500 metara u brzom klizanju na kratkim stazama. Srebro su uzeli Kanađani, a broncu reprezentacija Sjedinjenih Država.

Južnokorejka Jin Sun-Yu nova je olimpijska prvakinja na 1.000 metara u brzome klizanju na kratkim stazama. Za Jin je to treće zlato na Igrama u Torinu, čime se izjednačila s njemačkim biatloncem Michaelom Greisom. Srebro i broncu na 1.000 metara dobile su Kineskinje Wang Meng i Yang Yang.

U natjecanju u bobu četverosjedu zlatnu je medalju osvojila je posada prva posada Njemačka s vozačem Andreom Langeom, koji je u Torinu osvojio zlato i u bobu dvosjedu. Prva posada Rusije osvojila je srebro, a bronca je pripala posadi Švcicarske. Hrvatski bob četverosjed osvojio je 23. mjesto.

XS
SM
MD
LG