Linkovi

'Surprise' - novi album Paula Simona


Paul Simon je počeo skladati i snimati albume šezdesetih godina prošlog stoljeća, stekavši za kratko diljem svijeta ljubitelje njegovih poetičnih i smirujućih skladbi, stilom bliskih folku. Sada, Simonu su 64 godine, a njegov najnoviji album, naslovljen "Surprise", iznenađenje je za njegove davne štovatelje.

Album "Surprise" drugačiji je od ranih djela Paula Simona: za početak, karakterizira ga elektronički zvuk. Za novi zvuk Simonovih skladbi zaslužna je suradnja s Brianom Enom, poznatim po suradnji i produkciji glazbe za sastave U2 i Talking Heads. Simonov glas zvuči jednako kao i u njegovim ranijim snimkama, ali elektronički zvuk čini ga uzbudljivim kao da je novo otkriće. U intervjuu listu "New York Times", Simon je izjavio da je inspiracija za album "Surprise" potekla iz terorističkih napada na New York i Washington, 11. rujna 2001. Želio je – kako je rekao – stvoriti skladbe tipično američkog zvuka, jednako kao što je jedan od njegovih ranijih albuma, "Graceland", bio inspiriran zvucima Južne Afrike.

Skladba "Outrageous" zvuči kao pop skladba, prepuna energije, postavljajući pitanje koje se vjerojatno nameće 64-godišnjacima: 'Tko će te voljeti kada ti ljepota prođe?' Hip-hop ritam značajka je skladbe "Sure Don't Feel Like Love", u kojoj Paul Simon govori o nedostatku ljubavi i skrbnosti o bližnjem svom u današnjem svijetu, dok je skladba "Another Galaxy" prepuna je elektroničkog zvuka, ali nudi i mnogo nježniju gitaru uz tekst koji govori o napuštanju doma i drugim promjenama u životu.

XS
SM
MD
LG