Linkovi

Kad si u Rimu - nova komedija redatelja Mark Steven Johnsona


Kad si u Rimu - nova komedija redatelja Mark Steven Johnsona
Kad si u Rimu - nova komedija redatelja Mark Steven Johnsona

<!-- IMAGE -->

Živahna, ambiciozna Beth nema vremena za ljubav; karijera je na prvom mjestu za ovu mladu kustosicu jednog njujorškog muzeja. No, kad je njezina mlađa sestra nazove iz Rima da joj kaže da se udaje za nekoliko dana, Beth odmah odlazi na vjenčanje kao kuma sestri. Ta joj uloga, međutim, ne leži najbolje.

Dok su sve oči uzvanika uprte u nju, Beth pokušava razbiti vazu, ali - ne ide. Nezgodno ako svi vjeruju da sreća mladog bračnog para ovisi o broju komadića u koje se razbije ta vaza. Na sreću, kum mladoženje, Nick, koga Beth nikad ranije nije vidjela, spašava situaciju.

U ljubavnim komedijama, taj se trenuak naziva "oči im se spojiše." Nakon tog magičnog prvog susreta, međutim, slijede prepreke. Još i prije nego što završi zabava na vjenčanju, dođe do izvjesnog nesporazuma i Beth se nađe sama, pomalo opijena alkoholom. Još koji trenutak i nađe se i u Fontani ljubavi, onoj u koju turisti sanjajući o ljubavi bacaju novčiće. Beth skuplja novčiće ne shvaćajući da se i tu krije magija.

Točno kako se i kaže u starom vjerovanju da će se onaj čiji novčić pokupiš u tebe zaljubiti, tako se i Beth nađe predmetom zaljubljenosti četiri potpuna neznanca koji je ne ostavljaju na miru sve dok im ne vrati njihove novčiće. Ali, zaljubi se i Nick koji vjeruje da njihova ljubavna priča ima budućnost. ... Kristen Bell glumi Beth. Kaže da joj komedija situacije i kratkih pošalica posebno odgovara jer je i sama sličnog temperamenta: "Ljudi se svakodnevno nađu u neugodnim situacijama u koje se sami gurnu. Meni se to stalno događa, a i ovom mom liku Beth. Mislim da je upravo to čini simpatičnom, ali, isto tako, daje puno prostora za smiješne situacije. Ja sam u stvarnom životu prilično nespretna i to smo sve uhvatili na filmu. Nije bilo puno planiranja scena - ja bih se jednostavno popiknula i to se našlo u filmu".

I Josh Duhamel kaže da je uživao u prilici da pokaže vlastiti dar za fizičku komediju, odnosno, pojašnjava, da vlastitu nespretnost opiše kao dar komičara. Film je, međutim, prvenstveno ljubavna komedija, pa je romantični aspekt napravljen točno onako kako to publika i očekuje - happy end u kojemu se dva sretna srca spoje ...

U filmu "When in Rome" glume i Will Arnett, Dax Shepard, Jon Heder i Danny DeVito u ulogama četvorice zaljubljenika u Beth, čije je novčiće ona izvadila iz fontane, dok Anjelica Houston glumi njezinu šeficu u muzeju. Redatelj filma Mark Steven Johnson ovim je filmom napravio ozbiljan zaokret u karijeri: njegova dva prethodna filma bila su fantazije o superjunacima "Ghost Rider" i "Daredevil."

XS
SM
MD
LG