Linkovi

Pakistanski vrhovni sud poziva na odlazak Musharafa s vojnog položaja


Pakistanski Vrhovni sud naredio je predsjedniku Pervezu Musharafu da stupi s dužnosti vrhovnog komandanta i zarekne se kao predsjednik do 1. prosinca. Sud, kojeg sačinjavaju članove koje je postavio general Musharraf, objavio je da je proglašavanje izvanrednog stanja i ukidanje Ustava, bilo legalno.

Oporbeni čelnici u Pakistanu kažu da je bivši premijer Nawaz Sharif, koji se nalazi u izgnanstvu u Saudijskoj Arabiji, spreman na povratak u zemlju unutar nekoliko dana. Glasnogovornik njegove Stranke muslimanske lige izjavio je da još nije jasno hoće li se Sharif vratiti prije krajnjeg roka od ponedjeljka za registraciju na parlamentarnim izborima u siječnju. Dodao je da je bivši premijer danas imao "oproštajni" susret sa saudijskim kraljem Abdullahom.

Sharif je glasni kritičar izvanrednog stanja pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa i zatražio je od svojih sunarodnjaka da se ustanu protiv aktualnog predsjednika. General Musharraf je svrgnuo Nawaza Sharifa u vojnom udaru 1999. godine.

XS
SM
MD
LG