Linkovi

Predsjednik Bush potpisao dokument koji zacrtava put  Hrvatske i Albanije u NATOPredsjednik Sjedinjenih Država, George Bush, potpisao je jučer dokument kojim se zacrtava put za Hrvatsku i Albaniju i da postanu članice NATO saveza. Na jučerašnjoj ceremoniji u Bijeloj kući, gospodin Bush rekao je da ukoliko bilo koja druga nacija pokuša zastrašiti Albaniju ili Hrvatsku, NATO saveznici će biti uz njih.

Čelnici NATO saveza su se dogovorili na samitu u Rumunjskoj održanom početkom ove godine, da upute poziv za pristup savezu ovim dvjema zemljama. Hrvatska i Albanija će biti u mogućnosti pristupiti NATO savezu kad svih 26 članica ratificira pristupni dokument.

Dužnosnici NATOa se nadaju da će Hrvatska i Albanija biti u mogućnosti sudjelovati na samitu sljedeće godine kao punopravne članice. Za vrijeme svoga govora, gospodin Bush je potvrdio i podršku Sjedinjenih Država za pristup NATO savezu Gruzije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predsjednik Bush je dodao da će Sjedinjene Države podržati i Srbiju ukoliko njeni građani odluče ići tim putom.

XS
SM
MD
LG