Linkovi

Putovanje u potrazi za koledžom - nova komedija Martina Lawrencea


U komediji College Road Trip - Putovanje u potrazi za koledžom, komičar Martin Lawrence igra pretjerano zaštitničkog oca, a tinejdžerska zvijezda Raven-Symone njegovu samosvjesnu kćerku, s kojom odlazi na avanturu po cijeloj zemlji u potrazi za sveučilištem koje će joj najbolje odgovarati.

James Porter je šef policije u predgradskom naselju nedaleko Chicaga na američkom srednjem zapadu. Kad mu je kćerka jednoga dana spremna za upis na koledž, njegov je plan da će ona pohađati jedan blizu njihovog doma. No Melanie ima drugu ideju:

Oklijevajući, otac se ipak složi i dozvoli joj da posjeti sveučilište Georgetown u Washingtonu ... no inzistira da to bude putovanje oca i kćeri na kojem će posjetiti nekoliko sveučilišta, misleći kako će je nasamariti da izabere obližnji koledž. Međutim, tijekom Puta u potrazi za koledžom i otac i kći razviju jedan novi odnos i poštovanje jedno prema drugom. Martin Lawrence kaže da mu je uloga šefa policije Portera pružila priliku da se nasmije – od iritirajuće slatkog praseta kao kućnog ljubimca do autobusa punog turista koji pjevaju karaoke, te smiješno staromodnog putničkog partnera svoje kćerke. No, povremena slapstick komedija, kaže Lawrence, ima i toplo srce: "Ova je tema univerzalna: kćerka koja napušta dom. Bilo tko tko ima djecu, bez obzira da li je crnac, bijelac, Kinez ... ako ima dijete koje odlazi od kuće i to mu teško “pada,” može se identificirati s ovim filmom. On je, zapravo, namijenjen svakome".

Televizijska zvijezda i pjevačica Raven-Symone igra Melanie, tinejdžersku kćerku šefa policije, koja pokušava dokazati svoju samostalnost: "Ja sam definitivno u ovoj ulozi vidjela sebe, budući da su i moja mama i moj tata bili uvelike prisutni u mojoj karijeri ... i da sam im jednoga dana morala reći “E, sada ja to želim raditi sama. Želim samostalno upravljati svojom karijerom.” To je bila moja osobna situacija koja se može usporediti s ovom u Putovanju u potrazi za koledžom. Dogodila mi se ista stvar koja se desila Melanie: postepeno sam ih morala navikavati na neke stvari i konačno im dati do znanja da sam dovoljno odgovorna da se mogu sa svime nositi sama".

U Putu u potrazi za koledžom pojavljuje se i glumac Donnie Osmond, u ulozi još jednog oca koji obilazi američka sveučilišta sa svojom kćerkom, te komičarka Kim Whitley kao Melanie-ina uvijek nasmiješena mama puna razumijevanja. Film je režirao Roger Kimble.

XS
SM
MD
LG