Linkovi

Mockingbird - novi album Allison Moorer


Najnoviji album Allison Moorer pod naslovom Mockingbird odaje počast nekima od umjetnika koji su je inspirirali kao pjevačicu i skladateljicu. Naslovna pjesma albuma je jedina koju je Allison sama napisala, a ostalih jedanaest joj je pomogao odabrati Buddy Miller, koji je i producirao album.

Na pitanje kako joj je bilo snimati skladbe napisane od strane takvih legendi kao što su June Carter Cash, Joni Mitchell i Nina Simone, Allison kaže: "Pokušala sam to ne uzeti previše k srcu, jer bi u protivnom počela sumnjati u sebe, i sve onda postane preteško i važno, te se sav smisao stvaranje glazbe izgubi. Stoga sam bila vrlo pažljiva u biranju skladbi uzimajući samo one za koje sam bila sigurna da ih mogu uvjerljivo izvesti, te koje se dobro međusobno uklapaju"

Allison je mlađa sestra pjevačice Shelby Lynne. Odrasle su u Alabami gdje su od malih nogu bile izložene glazbi. Otac im je bio vođa sastava i majka učiteljica pjevanja. Kao tinejdžerke doživjele su obiteljsku tragediju kada je njihov otac – alkoholičar ubio njihovu majku i potom i sebe. Nakon srednje škole Allison se preselila u Nashville, potpisavši tamo ugovor s diskografskom kućom 1998-me godine. Njen debitantski singl – A Soft Place To Fall korišten je za film The Horse Whisperer, donijevši joj nominaciju za Oskara.

Međutim Allison do sad nikad ne imala puno komercijalnog uspjeha. Ona priznaje da se nikad nije uklapala u glavnu struju glazbene scene countrya, no kaže da je to ne smeta: "Nki ljudi imaju problem svrstati me u određenu kategoriju, ja sam kantautorica i to mi određenje najbolje odgovara. To znači da mogu izvoditi i skladati što god me volja. Sretna sam da imam publiku bez obzira da li je su to poklonici countrya, popa ili bilo čega drugog. Definicije me ne opterećuju"

Allison trenutna nastupa na turneji po Sjevernoj Americi, zajedno sa svojim suprugom Steveom Earlom, s kojim planira uskoro otići i na europsku turneju.

XS
SM
MD
LG