Linkovi

Novi Mjesec - drugi nastavak Twilight sage je u kinima


Na velikim ekranima, neobična zbivanja u gradu Forks, na američkom kišovitom pacifičkom sjeverozapadu, u državi Washington, postaju još neobičnija za zaljubljenu Bellu i njezinog sjetnog momka Edwarda, koji je vampir, te za najboljeg prijatelja Jacoba koji krije jednu natprirodnu tajnu. Tinejđerska ljubav rijetko je tako komplicirana i protkana opasnošću kao u drugom nastavku Twilight Sage.

Kapljica krvi iz Bellinog prsta ne bi bila nikakva posebna stvar da se ona ne nalazi u sobi punoj vampira. U hitu iz 2008., „Twilight“, ona se zaljubi u Edwarda, vječno mladog tinejđera iz vampirskog klana Cullen, koji se odlučio živjeti među ljudima i odoljeti napasti da im pije krv. Oni dočekaju dobrodošlicom djevojku svog sina – premda je ona smrtnica - , ali Edward uviđa da svaka minuta koju su zajedno dovodi život njegove voljene u opasnost.

Bellino je srce slomljeno bez Edwarda. Čak i privrženost dugogodišnjeg prijatelja Jacoba ju ne uspijeva utješiti. Međutim, za kratko vrijeme, i Jacob se počne mijenjati. Postaje viši, sve mišićaviji, a kad se razljuti … pretvori se u ogromnog vukodlaka.

Kristen Stewart vraća se u ulozi Belle da bi, kako kaže, našla život svog lika potpuno preokrenut od onoga što je bio u prvom filmu, Twilight: "Sve je stvarno bilo jako intenzivno. A zbog svoje prirode, priča odlazi u potpuno drugom smjeru, kao da podriva prvi film. Postavlja se prilično ideološka ideja o ljubavi i, u osnovi, glavnoj protagonistici kažemo da je u krivom. Gdje, dakle, ostajemo s pričom ako Edward nije tu? Ono što mi se stvarno dopalo u ovom filmu je da se vidi kako se ta djevojka oporavlja, vraća snagu i do trenutka kada donese donekle zbrzanu odluku da provede vječnost s vampirom, gledatelj joj vjeruje. Ona mu izgleda kao da je dovoljno odrasla, dovoljno zrela da zna što hoće".

Edwarda glumi engleski glumac Robert Pattinson, koji kaže da je čitava glumačka postava osjećala pritisak očekivanja ljubitelja prvog filma i romana serije Twilight autorice Stephanie Meyers. Njegov kolega, sedamnaestogodišnji Taylor Lautner za potrebe svog lika, Jacoba, dodao je kilograme i mišiće, svjestan da ljubitelji očekuju ništa manje od toga. Redatelj Chris Weitz zamijenio je Catherine Hardwicke, koja je režirala prvi film. Weitzu nisu strane tinejđerske ljubavne priče – režirao je prve dvije komedije American Pie. No, priznaje da nije ni prije, a niti sada još uvijek ne shvaća u čemu je privlačnost vampira.

Naravno, ljubitelji romana serije Twilight znaju da saga ne završava s pričom New Moon; radnja se premješta u Italiju, gdje klan Vulturi postavlja pravila za vampire … pravila koja, kako izgleda, uključuju i ono 'ne zaljubljuj se u smrtnike'.

No, za daljnja zbivanja, obožavatelji će morati pričekati do slijedeće godine kada će u kina doći treći nastavak „Eclipse“. Glazbu za film „New Moon“ skladao je Alexandre Desplat.

XS
SM
MD
LG